Kokeilin muuttaa Suklaamurokakun reseptin vähän karpimmaksi versioksi. En ole laskenut ravintoarvoja ja hyt en kykene kun tässä on niin monta häärääjää vieressä.. :) Ei se ihan yhtä hyvää ole kuin "tavallisen" ruokavalion kakut, mutta vei ainakin minulta makeannälän..
 
 
 
250 g voita
2 1/2 dl makeutusjauhetta
4 kananmunaa
1 dl vehnäjauhoja
2 dl mantelijauhetta
1 dl mantelirouhetta
3 tl vaniljasokeria
2 1/2 tl leivinjauhetta
1/2 dl kaakaojauhetta (sokeroimatonta leivontakaakaota)
100 g tummaa 70% suklaata
1 1/2 dl maitoa
 
Voitele ja jauhota rengasvuoka mantelijauhoilla. Sekoita kuivat aineet yhteen. Rouhi suklaa. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja makeutusjauhe. Sekoita kananmunat yksitellen vaahtoon voimakkaasti sekoittaen. Lisää jauhoseos vuoroin maidon kanssa taikinaan ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi suklaarouhe, sekoita mahdollisimman vähän. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa noin 50-60 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla..