Patongit on olleet jo kauan kokeiltavien listallani, ja nyt päätin ottaa ja kokeilla. Tein tavallisia vehnäpatonkeja (3kpl), juustopatonkeja (2kpl) ja yrttivoipatongin. Taikinan ohje täällä, tein sen kaksinkertaisena. Alkuun ajattelin, ettei näistä mitenkään voi tulla niin paljon, kuin ohjeen mukaan pitäisi, mutta mukavasti patongit kohosi ja niistä tuli ihan kivan näköisiä. Voitelin ainoastaan juustopatongit vedellä, että sain juustoraasteen pysymään pinnalla.

Tässä vasemmalla yrttivoitäytteinen, keskellä juustotäytteinen ja oikealla pelkkä vehnäpatonki ilman täytteitä.

Yrttivoitäyte (riitti 1:een patonkiin)

50 g margariinia
pala (n. 20 g) purjoa
1 1/2 tl oreganoa
1 1/2 tl basilikaa
1 1/2 tl persiljaa
1/4 tl suolaa
 
Sekoita pehmeän margariinin joukkoon mausteet, levitä täyte patonkipohjalle ja kääri rullalle.
Täytteen ohje täältä.
 
Juustotäyte
 
200 g juustoraastetta
 
Ripottele patonkipohjalle ja kääri rullalle. Voitele pinta vedellä ennen uuniin laittamista ja ripottele pinnalle vielä juustoraastetta.