Mango-juustokakku on ollut kokeiltavien listallani jo ties miten kauan aikaa.. Jo pari viikkoa sitten ostin aineet kakkua varten, mutta jäi silloin jostain syystä tekemättä. Sitten ajattelin säästää tarvikkeet Kasperin 3-vee synttäreille, mutta sitten tajusin että tuorejuusto olisi mennyt vanhaksi ennen sitä.. Sitten mieheni alkoi järkkäämään saunailtaa, joten sain hyvän tekosyyn kokeilla tätä.. :) Ja minusta tämä on ehdottomasti maailman parasta hyytelökakkua!! Jopa mieheni, joka vierastaa kaikkia erikoisuuksia (kuten mango), maistoi tätä. En tosin ole muistanut kysyä mielipidettä, mutta ainakin koko palan söi! :) Ohje on Marielta hiukan muokattuna.

pohja
200 g kaurakeksejä
75 g voita
 
täyte
4 liivatelehteä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl kiehuvaa vettä
1 dl sokeria
3 tl vanilliinisokeria
2 1/2 rkl sitruunamehua
2 1/2 dl Flora Vispiä
 
kiille
2 dl mangososetta (esim. 2 prk Pilttiä)
2 liivatelehteä
2 rkl vettä
 
Murskaa keksit ja sekoita sulatetun rasvan kanssa. Laita jääkaappiin odottamaan.
 
Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vatkaa kerma, sekoita joukkoon tuorejuusto, sokerit ja sitruunamehu. Kiehauta tilkka vettä. Puristele liivatteista ylimääräinen vesi ja sulata liivatteet kiehuvaan veteen. Sekoita liivateseos koko ajan sekoittaen täytteen joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle. Anna hyytyä noin puoli tuntia ennen kiilteen tekemistä.
 
Laita kiilteen liivatteet likoamaan 5-10 minuutiksi runsaaseen kylmään veteen. Kiehauta tilkka vettä ja sulata puristetut liivatteet siihen. Sekoita mangosose liivateseokseen ja kaada nopeasti täytteen päälle. Anna hyytyä joitakin tunteja tai mielellään yön yli. Koristele esim. sulatetulla valkosuklaalla tai kermapursokkeilla.