Kasperi täyttää tänään 3- vuotta, mutta synttäreitä juhlittiin jo eilen. Halusin tehdä täytekakun lisäksi hyytelökakkua, ja hyvän oloinen ohje löytyi Hellapoliisilta. Joitakin muokkauksia tein alkupepäiseen ohjeeseen, mm. käytin eri määrän eri keksejä, eri kermaa kuin ohjeessa ja vielä lisäsin 1/2 dl kahvia maitosuklaamousseen. Kahvi-lisäys siksi, kun sulatin ensin suklaan, ja kun yritin sulattaa liivatteen suklaan joukkoon, suklaasta tuli tosi tönkköä.. Kahvinkeittimeen oli sopivasti jäänyt hiukan kahvia, ja lisäsin sitä suklaa-liivateseokseen ja kuumensin nopeasti uudestaan, ja sain pelastettua tilanteen.. Kahvi maistui hiukan ennen hyydyttämistä, mutta mielestäni ei enää hyydyttämisen jälkeen.. En nimittäin itse pidä kahvinmakuisista hyytelö-jutuista, vaikka muuten kyllä kahvia juonkin.. Mutta tässä ohje kuten itse tein.. :)

pohja:
250 g kaurakeksejä
75 g sulatettua voita
 
valkosuklaamousse:
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa (käytin Flora Vispiä)
2 kananmunaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl sokeria
vaniljasokeria
1/2 dl maitoa
2 Pandan valkosuklaalevyä (á 130 g)
 
maitosuklaamousse:
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa (Flora Vispi)
2 kananmunaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl sokeria
200 g maitosuklaata
(1/2 dl kahvia)
 
suklaareunus:
100 g tummaa suklaata
 
Sekoita keskenään sulatettu voi ja keksinmurut. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle (tai suoraan tarjoiluastiaan reunavuoan tai irtopohjavuoan reunan sisään, itse tein näin)..
 
Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vaahdota kerma, laita sivuun. Vaahdota munanvalkuaiset, laita sivuun. Vaahdota keltuaiset ja sokeri, lisää joukkoon tuorejuusto ja ripaus vaniljasokeria. Kuumenna kattilassa maito, lisää joukkoon paloiteltu valkosuklaa ja hämmennä kunnes suklaa sulaa maidon joukkoon. Kuumenna seos pikaisesti, liota liivatteet joukkoon. Sekoita liivate-seos ohuena nauhana keltuais-sokeri-tuorejuustoseokseen. Lisää joukkoon valkuais- ja kermavaahdot. Sekoita hyvin ja kaada seos keksimurupohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa muutama tunti.
 
Kun kakku on hyytynyt muutaman tunnin, tee maitosuklaamousse samalla tavoin kuten valkosuklaamoussekin. (Käytä halutessasi maidon tilalla kahvia.) Kaada maitosuklaamousse hyytyneen valkosuklaamoussen päälle ja hyydytä vielä muutama tunti tai mielellään yön yli.
 
Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilualustalle. Jos kokosit kakun suoraan tarjoulualustalle, poista reunavuoka/irtopohjavuoan reuna.
 
Suklaareunuksen tekemiseen löydät ohjeen mm. kinuskikissan sivuilta, täältä. Itse käytin tavallista piirtoheitinkalvoa reunuksen tekemisessä, joka toimikin todella hyvin. Muutamasta kohdasta reunus katkesi kalvoa irrotettaessa, ja lisäksi jossakin kohdissa suklaata oli tullut hiukan liian paksusti kalvolle. Mutta kuitenkin kaikesta huolimatta olen ihan tyytyväinen ensi kertaa tehtyyn suklaareunukseen. :)