Toissapäivänä reissusta tullessa pysähdyimme ABC:llä ja haettiin syötävää. Itse söin makkarapannua, jossa oli perunaa, punajuurta, maustekurkkua sekä makkaraa paistettuna, ja lisänä jokin dippikastike. Sepä olikin niin hyvää, että piti tehdä kotonakin. :) Muuten olisin varmasti heittänyt lohkot uuniin, mutta uunissa oli silloin muuta joten paistoin pannulla. Jopa lapset tykästyivät, ja se on aika suuri ihme se! :) Perunat ja makkarat värjääntyi punaisiksi kun heitin kaikki samaan pannuun sekaisin. Hyvää oli silti, vaikka ulkonäkö ei niin houkuttelava olekaan.. Söimme feta-juuston ja salaatinkastikkeen kera.

 Lisäys 27.8.: Tein eilen uudestaan tätä samaa, sillä erolla että kypsensin kaikki uunissa. Lapset söi taas hyvällä ruokahalulla, ja ruokapäydässä oli ihan hiiskumaton hiljaisuus.. Ihmettelin tätä oikein ääneen, kun tavallisesti joudun koko ruokailun ajan muistuttelemaan missäs oltiinkaan ja saikos huutaa ym.. Yksi pojista vastasi: "jos sää tekisit meille aina tällästä ruokaa ni me oltais aina näin hiljaa!" :)  

Makkara-juurespannu (n.5 hlö)
 
5 isoa perunaa
4-5 pientä punajuurta
400 g makkaraa
voita paistamiseen
grillausmaustetta
 
Kuori ja lohko perunat ja punajuuret pieniksi lohkoiksi. Kuumenna paistinpannu ja sulata voi, kaada juurekset pannulle ja paista kypsiksi (minulla meni n. 25 min). Kuori ja paloittele makkarat pieniksi kuutioiksi ja lisää juuresten joukkoon niiden kypsyttyä. Paista vielä noin 10 minuuttia. Mausta grillausmausteella. (Lisäsin grillausmausteen itse asiassa ennen makkaroiden lisäämistä..)  
 
Jos kypsennät uunissa, laita uuniin ensin lohkoiksi leikatut, öljyllä sivellyt perunat ja punajuuret. Ripottele grillausmauste päälle. Paista  uunin keskitasolla 225 asteessa n. 20 minuuttia. Paloittele makkarat pieniksi ja laita juuresten joukkoon, kypsennä vielä 10 minuuttia.