Broileria piirakan muodossa olen jo pitkään halunnut kokeilla. Ennen pääsiäistä ilmestyneessä Yhteishyvän ruokaliitteessä (4/12) oli hyvän tuntuinen broileripiirakan ohje, jonka sitten jemmasin kokeiltavien reseptien pinoon.. Siihen nähden miten iso pino tuo kokeiltavien pino on, tämä pääsi testiin aika pian!! :) Tein tätä jo vappuaattona, mutta jäänyt vain päivittämättä.. Meidän S-marketista ei löytynyt maustettua ranskankermaa, joten vähän jouduin muokkaamaan ohjetta.. Alkuperäinen löytyy linkin takaa: http://www.yhteishyva-ruoka.fi/reseptit/huhtikuu_2012/fi_FI/broileripiirakka/, alla minun versioni.
 
 
Taikina:
400 g pakastepiirakkataikinaa
 
Täyte:
300 g broilerin fileesuikaleita (käytin maustamattomia)
1 rkl öljyä
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
1/2 kesäkurpitsaa
140 g pekonia
200 g maustamatonta ranskankermaa
2 rkl ketsuppia
200 g salaattijuustokuutioita
1 dl kermaa
2 kananmunaa
2 dl juustoraastetta
 
Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Ruskista broilerisuikaleet öljyssä ja mausta suolalla ja pippurilla. Nosta syrjään. Paloittele kesäkurpitsaja suikaloi  pekoni. Paahda pekoni pannulla ja lisää joukkoon kesäkurpitsanpalat. Sekoita joukkoon broilerisuikaleet. Sekoita kulhossa ranskankerma, ketsuppi, salaattijuustokuutiot, kerma, kananmunat ja juustoraaste keskenään. Kauli taikina ja nosta taikina kaulimen avulla piirakkavuokaan (n. 24 cm). Painele taikina pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla reikiä pohjaan. Levitä broileritäyte vuokaan ja kaada kerma-munaseos päälle. Paista piirakkaa 225 asteisessa uunissa alatasolla noin 30 minuuttia.