Uusimmassa Yhteishyvän Ruokaliitteessä oli suklaapalojen ohje, jossa pohjakin oli tumma. Ja tämä oli hyvää, vaikka aiemmin olen ollut sitä mieltä, että suklaapiirakassa kuuluu olla vaalea pohja.. :) Pohjaan tuli ruokokidesokeria, jota joskus olin ostanut jotakin kokeilua varten, mutta joka kuitenkin on jäänyt kokeilematta.. Ruokokidesokerin tilalla voi kuitenkin käyttää myös tavallista sokeria! Tein piirakan pyöreään piirakkavuokaan, johon se mahtui juuri ja juuri.. Vähän pelkäsin, että tuleeko yli mutta taikinan pysyi kuin pysyikin reunojen sisäpuolella.. Paistoin pohjaa ehkä 5 minuuttia kauemmin kuin ohjeen mukaan piti, kun taikinaa oli sen verran paksusti. Tätä kannattaa kokeilla!!
 
 
Suklaapalat n. 18 palaa
 
pohja
150 g voita
3 dl ruokokidesokeria
3 kananmunaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
 
kuorrutus
50 g voita
4 dl tomusokeria
1 rkl kaakaojauhetta
noin 2 rkl vettä (käytin kahvia)
 
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos taikinaan. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun noin 25 x 30 cm:n kokoiseen uunivuokaan. Paista pohjaa 175-asteisen uunin keskitasossa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä. Valmista kuorrute. Sulata voi ja sekoita muiden aineiden kanssa tasaiseksi. Levitä kuorrute hieman jäähtyneen piirakan päälle. Leikkaa paloiksi.