Kodin Kuvalehden 18.11.2010 ilmestyneessä numerossa oli piparkakkujen ohje, joka oli pakko ottaa ylös ja testiin, kun tekotapa oli niin erilainen kuin perinteisen piparkakkutaikinan.. Jo taikina oli selvästi vaaleampi, ja paistamisen jälkeen eron "tavallisiin" pipareihin huomasi vielä paremmin.. Eihän nämä vedä vertoja ihan perinteisille pipareille, mutta hyviä oli kuitenkin!! Ei tullut laskettua montako näistä sain, mutta ohje kertoo että taikinasta tulisi noin 40-60 piparia.. Ehdottomasti kannattaa kokeilla!! :)

3 kananmunaa
4 dl sokeria
1 dl siirappia
4 dl voisulaa (400 g )
2 rkl piparkakkumaustetta
1 rkl soodaa
3 dl perunajauhoja
9 dl vehnäjauhoja
 
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää muut aineet ja sekoita taikinaksi. (Painele taikina litteäksi) ja peitä kelmulla. Anna kovettua jääkaapissa yön yli. Jaa taikina 3-4 osaan ja kauli pala kerrallaan runsaasti jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi. Ota muotilla pipareita ja nosta leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 175 asteisessa uunissa keskitasolla 6-8 minuuttia. Jäähdytä ritilän päällä. Piparit säilyvät kuivassa ja viileässä 2-3 kuukautta.