Työpaikan jouluruokailussa saimme kahvin kanssa ihania rahkavoitaikinaan tehtyjä luumutaskuja. Ne olivat kyllä peräisin leipomosta, mutta niin hyviä, että pakkohan niitä oli itsekin koittaa tehdä.. :) Ja kyllä näistä lähes yhtä hyviä tulikin. Tuoreena parhaimpia, seuraavana päivänä ei oikein enää maistunut yhtä hyvälle..

Luumutaskut 12 kpl

Rahkavoitaikina:
250 g rahkaa
250 g voita
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
 
Täyte:
n. 1/2 prk luumumarmeladia
 
Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen joukkoon ja nypi pehmenneen voin kanssa kulhossa. Lisää joukkoon rahka ja sekoita taikina tasaiseksi. Laita jääkaappiin noin puoleksi tunniksi. Kauli taikinasta jauhotetulla pöydällä n. puolen sentin paksuinen levy ja ota pyöreällä/soikealla muotilla paloja (*kuva 1). Laita ympyrän toiselle reunalle n. 1 rkl luumumarmeladia ja käännä toinen puoli päälle (*kuva 2). Kostuta reunat vedellä ja painele haarukalla jotta pysyvät uunissa kiinni. Paista 225 asteessa n. 10 minuuttia. Anna jäähtyä ja sirottele päälle tomusokeria. 
 
*kuva 1. Muottini, Ikean jälkiruokakippo:
 
*kuva 2.