Etsin jotakin erilaista pitsapohjan ohjetta kuin millä aiemmin olen pitsat vääntänyt.. Törmäsin durumvehnäjauhoihin monessakin ohjeessa, ja päätin kokeilla sitä. Ja taitaa käydä niin, että teen pitsapohjat jatkossakin tällä ohjeella, niin hyvä ja pehmeä pohja tällä ohjeella tuli. Tein annoksen kolminkertaisena, eli käytin kokonaisen paketin hiivaa, ja tästä sain kaksi pellin kokoista pitsaa. Laitan ohjeen niin kuin sen itse tein, eli huomaathan että tästä tulee kaksi pellillistä!! :)

Pohja:
 
4 1/2 dl vettä
50 g hiivaa
1 1/2 tl suolaa
6 rkl öljyä
n.9 dl durumvehnäjauhoja
 
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja durumvehnäjauhot. Alusta taikina tasaiseksi ja anna sen kohota kaksinkertaiseksi. Kauli taikinasta kaksi uunipellin kokoista pitsapohjaa. Kohota pohjat ja lisää haluamasi täytteet. Paista kuumassa uunissa. (Taisin paistaa 200 asteisessa kiertoilmauunissa n. 15-20 minuuttia.)
 
Täyte 1, jauhelihatäyte: (kuvassa vas.)
 
ketsuppia
400 g jauhelihaa (+ suolaa maustamiseen)
1 sipuli
1 keltainen paprika
75 g Aurajuusto-murua
250 g juustoraastetta
pizzamaustetta
 
Täyte 2, kinkku-ananastäyte: (kuvassa oik.)
 
ketsuppia
300 g kinkkusuikaleita
1 prk ananasta
75 g Aurajuusto-murua
250 g juustoraastetta
pizzamaustetta